Autobus

Do mesta chodia niektoré diaľkové linky autobusov. Častejšie sa však dostanete diaľkovou linkou do Žiliny alebo Považskej Bystrice a odtiaľ si následne zobrať ďalší autobus do Bytče. Doprava autobusom je do mesta najvýhodnejšia.

Vlak

Vlaková stanica leží od centra mesta 2,5 km v mestskej časti Hrabové. Z Hrabového sa dá do mesta dostať peši (cca 25 min chôdze) alebo nadväzujúcim autobusom. Doprava vlakom je preto do mesta komplikovanejšia ako doprava autobusom.

Auto

Autom sa veľmi jednoducho dostanete do mesta po diaľnici D1. V meste nie je problém nájsť miesto na parkovanie priamo na námestí či na parkovisku pri Synagóge na ulici Sidónie Sakalovej.

Festivalový pešibus

Spojenie príjemného s užitočným! Keďže vlaková stanica Bytča sa nachádza až v mestskej časti Hrabové, vzdialenej približne 30 minút chôdze od centra festivalu, rozhodli sme sa pre vás spojazdniť festivalový pešibus. O čo pôjde? Bude to vlastne komentovaná prechádzka, ktorá vám priblíži základné zaujímavosti o meste Bytča a vaša cesta zo stanice sa tak zároveň stane prvým príjemným eventom festivalu. Pešibus budú viesť rôzni členovia organizačného tímu a premávať bude iba vo štvrtok. Pešibus vyrazí po príchode vlakov zo Žiliny a Považskej Bystrice. Začiatok prechádzky bude na vlakovej stanici Bytča-Hrabové a koniec na námestí, v centre festivalu pri stage-i Pod likpami. Po ceste sa môžete tešiť na panoramatický výhľad na mesto od rieky Váh, na prechod ponad samotný Váh a na landmarky ako bytčianske sídlisko Úvažie, prechod obytnou zónou Dolná Bytča, slávny renesančný zámok (kde budete večer pozerať filmy v letnom kine), až vás sprievodca zavedie do hlavného dejiska festivalu, kde si prevezmete svoju akreditáciu. Ten najlepší začiatok Hviezdnych nocí!