Hviezdne noci sa tento rok výrazne rozrastú, celý festival sa bude odohrávať až v šiestich festivalových lokáciach.

Pod lipkami stage (hudba)

Na treťom ročníku sa môžete tešiť aj na open air pódium. Pre festival to bude veľký krok a prepojí sa tým ešte viac s mestom a jeho verejným priestorom. Pre open air stage sme vybrali to najlepšie miesto - Pod lipkami. Jedná sa o priestor na štvorcovom historickom námestí pod storočnými lipami. Toto magické miesto a odveké zhromaždište bude tým najvhodnejším bodom pre centrum festivalu a hlavné pódium.

Kulturák stage (hudba, film, divadlo)

Ako premeniť kultúrny dom na pravú festivalovú lokáciu? Príďte na Hviezdne noci a uvidíte. Bytčiansky dom kultúry premeníme na Kulturák stage, ktorý bude 4 dni hostiť divadelné predstavenia, filmové premietania a hudobné koncerty.

Detský stage (divadlo, film, workshopy)

Ďalšou novinkou, na ktorú sa veľmi tešíme, bude Detský stage! Hviezdne noci sú od začiatku späté aj s bábkovým divadlom a tento rok si ho užijete skutočne výdatne. 4 dni plné detských divadelných predstavení, bábky všetkého druhu a k tomu tvorivé dielne a detské filmové premietania. Toto všetko v našom Detskom stage v parčíku pred populárnou bytčianskou zmrzlinou Kurtovič.

Letné kino na zámku (film)

Letné kino na nádvorí bytčianskeho renesančného zámku z čias palatína Thurza je najväčším hitom nášho festivalu. Obrovské plátno, ktoré sme si preň svojpomocne ušili, preslávilo náš festival po celom Slovensku. Na zámku sa budeme opäť stretávať po štyri večery s filmovými premietaniami, na ktoré tak rýchlo nezabudnete.

Sobášny palác (film, hudba)

Tento rok sa do festivalu zapája aj emblematická stavba mesta - Sobášny palác. V Bytči nenájdete lepší priestor, kde by ste si mohli vychutnať koncerty. Výborné zvukové podmienky a architektonická dokonalosť podporia hudobné výkony headlinerov nášho hudobného programu, a taktiež sa môžete v sobáške tešiť na jedinečné premietania nemých filmov so živým hudobným sprievodom.

Vitalkafé (diskusné fórum, hudba)

Jednou z hlavných sprievodných aktivít festivalu je diskusné fórum pod názvom Diogénov sud. Ten sa tento rok dokotúľa až do kaviarne Vitalkafé v malebnej staromestskej uličke pri námestí. Tento komorný priestor bude hostiť nielen hostí diskusného fóra, ale tiež akustické koncerty.

Festivalová mapka