Jimmy Pé a jeho live show na Hviezdnych nociach!

11. mája 2017

Na treťom ročníku nášho festivalu sa môžete tešiť na množstvo kapiel, ale nezabudli sme ani na elektronickú scénu a vybrali sme pre Vás pár zaujímavých a vychytených mien aj odtiaľ. Ako prvého zverejňujeme Jimmiho Pé.

Slovenský dj a producent elektronickej hudby Jimmy Pé je bez pochýb jeden z najtalentovanejších vo svojom žánri a to nielen na Slovensku. Konštantná prítomnosť euforických ale aj temnejších nálad a polôh je značkou jeho osobné štýlu. Jeho tvorba plná trapu a expanzívnych beatov sa pravidelne objavuje v setlistoch velikánov elektronickej klubovej hudby ako sú Daedelus, Baauer či The Gaslamp Killer a tak sa dostal do uší fanúšikov tanečných parties po celom svete. Je to kariéra o akej sa pred pár rokmi chalanovi civilným menom Juraj Hrabal ani nesnívalo.

Jeho debutový album Insomnia z roku 2014 je dielo na pomedzí viacerých druhov elektronickej hudby. Pestrofarebná paleta tónov a aranžmánov vytvorila veľmi špecifický a rozpoznateľný zvuk. Podarilo sa mu vytvoriť si vlastný “signature sound”, čo je vo svete elektronickej hudby v podstate to najviac, čo môžete dosiahnuť. Bohatosť albumu doplnila aj spolupráca s vokálistom Conorom Nuttom či éterickou slovenskou speváčka Tante Elze a mnohými ďalšími.

Svoj talent potvrdil double EP-čkom Fake Fantasy z roku 2015, ktoré už bolo viac experimentálne a dynamickejšie. Jimmy Pé pravidelne tvorí nový materiál a rady jeho followerov po celom svete sa rozširujú. Momentálne ťahá koncertné turné po slovenských kluboch spolu s ďalším výrazným menom Bulp a podľa priebežných ohlasov sa jedná o extatické akcie. Jimmy Pé je jednoznačne na čele aktuálneho obrodenia slovenskej elektronickej klubovej scény a preto nemôžeme dopustiť, aby svoju live show nepredviedol aj na Hviezdnych nociach v Bytči.