V Bytči vás navnadia na festival, ponúkajú Hviezdny deň v synagóge

21. mája 2017

Neviete sa dočkať svojho letného festivalu? Nezúfajte, na Považí pre vás už na jún pripravili jednodňovú rozohrievaciu akciu – Hviezdny deň. Môžete si užiť príjemnú atmosféru, zabaviť sa s priateľmi, vypočuť si dobrú hudbu, pozrieť letné kino a naladiť sa na augustové Hviezdne noci v Bytči. Program bude pestrý pre všetky vekové kategórie.

V priestoroch bytčianskej synagógy v sobotu 10. júna vystúpia až 4 hudobné skupiny: považskobystrickí folkáči Juraj Vačko Band, žilinská rock’n’rollová formácia The Bluebeat, miláčikovia bytčianskeho publika hardrockeri Stolen Money a na záver jedna z aktuálne najúspešnejších slovenských kapiel, ktorá nedávno odohrala európske turné The Ills.

Od obeda budú na podujatí tvorivé dielne pre deti aj dospelých a predstaví sa aj bytčianske bábkové divadlo Morgonrock. Na mieste bude občerstvenie a dozviete sa aj novinky z finálnych príprav 3. ročníka festivalu Hviezdne noci. Budete môcť dokonca vyhrať permanentku na túto najväčšiu kultúrnu akciu v Bytči.

Súčasťou programu bude aj prvá veľká verejná diskusia pod názvom Patrí rock do synagógy? Diskutovať sa bude o budúcnosti bytčianskej synagógy, o tom na aké účely by mala slúžiť a aké miesto by mala zaujať v živote miestnej komunity. Celé podujatie zakončí letné kino.

Vstupné na Hviezdny deň vo výške 2€ bude dobrovoľné. Zakúpený lístok bude však zaradený automaticky do tomboly o permanentku na celý festival Hviezdne noci, ktorý sa bude v Bytči konať 17.- 20. augusta 2017. Informácie o podujatí budú pribúdať a môžete ich sledovať na facebookovej udalosti:
Hviezdny deň