FVLCRVM

17. mája 2018

FVLCRVM je sólovým elektronickým projektom hyperaktívneho producenta a hudobníka Pištu Kráľoviča, známeho i vďaka gitarovému projektu The Uniques a jeho súčasnej, o krok elektronickejšej inkárnácii Nvmeri. Pišta zbiera úspechy kade chodí a dôkazom je i tohoročné ocenenie albumu Nvmeri kritikmi na Radio_Head Awards 2017. Medzi plejádu jeho aktivít sa radí i spolupráca s Red Bull Music Academy, kde sa okrem koncertných vystúpení venoval i workshopom tvorby elektronickej hudby.

Projekt FVLCRVM má na konte tiež rádiohlavu za Objav roka 2014 a rozhodne nemožno povedať, že by zaspal na vavrínoch. Nerád svoju hudbu príliš škatuľkuje, drží však krok so súčasnými trendami klubovej scény a kombinuje tanečnú energiu s uvoľňujúcimi beatmi do dramaticky melodického celku. Pišta sa pohráva a zároveň si uťahuje z nových technológií, pri tvorbe najnovšieho singla Words využil náhodný generátor slov a klip k singlu prezentuje fiktívny hudobný prehrávač vo virtuálnej realite, ktorému predchádzala aj virálna pseudokampaň. Jeho predošlý singel Hi! sa ocitol v playliste Fresh Finds na Spotify a jeho tanečný klip je zas spravený s využitím smartphonovej aplikácie Bent.

Domovským labelom FVLCRVM je Gergaz, ale vydáva i na zahraničných labeloch a to najmä single a EP (napr. Nethermind na kompilácii austrálskeho labelu Never Slept) a známy je tiež remixmi – jeho remix Machinedrum – Take Flight vyhral remixovú súťaž organizovanú Machinedrumom v spolupráci s firmou Converse.

FVLCRVM má bohaté koncertné skúsenosti najmä v zahraničí, nie však toľko na Slovensku, kde sa jeho koncerty zväčša odohrávajú na cpčkárskej trase Bratislava-Trenčín-Košice. O to nás viac teší, že ho v auguste môžeme privítať mimo týchto vychodených koľají na našom festivale.