Vianočný večierok Hviezdnych nocí!

22. novembra 2017

V sobotu 16. decembra 2017 sa uskutoční zimná mini edícia festivalu Hviezdne noci. Vianočný večierok sa bude konať v Dome kultúry v Bytči, ktorého dvere sa pre návštevníkov otvoria o 18:00. V tento den tiež oficiálne odštartuje predpredaj lístkov na nasledujúci ročník festivalu Hviezdne noci a tak si návštevníci budú môcť nielen vychutnať zaujímavý program ale aj zakúpiť festivalové lístky za zvýhodenú cenu.

Podujatie začne krstom knihy O čertovi Kolofónovi, ktorá zachytáva rovnomennú hru bytčianskeho bábkového divadla Morgonrock. Čítačku z knihy a besedu s členmi divadla doplní autogramiáda. Tento bod programu si užijú rovnako deti aj dospelí.

O 19 sa postaví na stage slovenský pesničkár Džumelec pochádzajúci z Košíc, ktorý tvorí na poli žánrov ako folk či „krajinársky rap“. I keď je jeho tvorba plná nápaditých a vtipných textov určená najmä pre dospelé publikum, v jeho repertoári sú aj pesničky pre deti.

Ďalší účinkujúci, mladý slovenský producent elektronickej hudby Whithe vkročí na pódium o 20 hodine. Nový talent na slovenskej scéne už oslovil klubové publikum svojou produkciou na pomedzí žánrov dup-step, downtempo či ambient v rôznych mestách. Teraz príde do Bytče a jeho set doplnený o živú videoprojekciu si užijú najmä fanúšikovia elektronickej hudby.

Podujatie zakončí o 21:00 tradičné Vianočné premietanie. Čo sa bude premietať je zatiaľ prekvapenie, no návštevníci sa bez pochýb môžu tešiť na skutočne výnimočný vianočný film.

Ako už bolo spomenuté, podujatím sa oficiálne začína predpredaj lístkov na 4. ročník Hviezdnych nocí. Každý z prvých 50 extrazľavnených lístkov bude možné zakúpiť za 16€. Ak ste presvedčený, že nasledujúce leto pôjdete na Hviezdne noci, určite by ste si nemali nechať ujsť ani Vianočný večierok a prísť si jeden z týchto lístkov uchmatnúť.

Slovami dramaturga podujatia Petra Gärtnera: „Vianočná párty Hviezdnych nocí je taký rozbeh na 4. ročník. Oslovujeme nových umelcov, na Slovensku je toho stále ešte veľa na objavovanie. Predstavíme folkáča Džumelca a producenta Whitheho, obaja účinkujúci sú veľmi zaujímavé mená na slovenskej alternatívnej scéne. Večierok je zároveň bilancia posledného ročníka festivalu, rozlúčka so starým rokom a samozrejme také semienko štvrtého ročníka. Pre skalných fanúšikov chystáme aj predpredaj prvých najlacnejších lístkov na nasledujúci ročník, aby sa nimi mohli navzájom obdarovať už na Vianoce.“