Workshopy na Hviezdnom dni

4. júna 2018

Hviezdny deň, bude ochutnávkou festivalového programu pre malých aj veľkých. Okrem filmov a hudby budú na Hviezdnom dni kreatívne workshopy pre každého.  Bytču navštívi známy Šaško Fjodor a povedie jedinečnú tvorivú dielňu pouličného divadla, kde sa naučíte techniky rôznych žonglérskych a kaukliarskych trikov. V téme divadla ostaneme aj poobede na workshope tieňového divadla s výrobou bábok z papiera.

Rezervujte si celý deň, pretože Šaško Fjodor začína už od 9-tej ráno na terase kaviarne Vitalkafé a nebudete sa nudiť až do večera!

Okrem samotného žonglovania a trikov vám Šaško Fjodor ukáže spôsob ako vyrobiť žonglérske loptičky, chodúle a ďalšie rekvizity, s ktorými môžete hrať pouličné divadlo. Vítaní sú aj držitelia trubiek, ozembúchov, bubnov a iných hudobných nástrojov, ktorí budú robiť pre pouličné divadlo hudobný sprievod. Účastníci so svojimi vyrobenými žonglovátkami, maskami a bábkami vyrazia do ulíc, aby zabavili všetkých naokolo! 
Lektor dielne šaško Fjodor je jedným z najžiadanejších slovenských kaukliarov, ktorý sa profesionálne venuje pouličnému divadlu a predvádza originálne a nevídané kaukliarske triky. 

V poobednom workshope tieňového divadla si vyrobíte pohyblivé aj nepohyblivé papierové bábky a budete  mať možnosť vyskúšať si tieňohru naživo! Kto si prinesie krabicu od topánok odíde so súkromným tieňovým divadielkom aj domov. Sme však pripravení a každý kto si vyrobí makety bude mať možnosť  vyskúšať si ako funguje hra s tieňom v našom tieňovom divadle, ktoré postavíme špeciálne pre vás. Tieňohra nie je na Hviezdnom dni žiadnym nováčikom, pretože ju poznáte z predstavenia O diviačikovi, ktoré ste videli minulý rok. Divadlo Morgonrock nebude chýbať ani na tomto ročníku, no tentokrát sa nebudete na divadlo pozerať, z divadelníkov sa stanú lektori. Dielňa o tom ako sa dá prostredníctvom jednoduchých papierových bábok robiť divadlo.

Do dielní sa môžu zapojiť deti, ale aj dospelí, vstup na dielne je ZADARMO.
Ak máte možnosť, prineste si napríklad drevené hranoly na výrobu chodúľov, nafukovacie balóniky na výrobu žonglovacích loptičiek, staré krabice na výrobu masiek, bábok alebo vlastného divadla

Sláva divadlu! 

Tešíme sa na vás