Workshopy na Hviezdnych nociach

31. júla 2018

Aj tento rok sme do Detského stagu naplánovali tvorivé dielne, bude sa vyrábať z papiera a predovšetkým budeme upcyklovať, premieňať nepotrebné alebo odpadové materiály na nové krásne objekty. Okrem dielní pre všetky vekové kategórie sa nám podarilo v spolupráci so združením Ruka v ruke zorganizovať aj workshopy špecilaizované pre malé detičky vo veku 1,5 – 5 rokov. Príďte sa aj tento rok kreatívne vyžiť do Detského stagu, príďte do nášho veľkolepého šapitó! Vstup do tvorivých dielní je podmienený festivalovou permanentkou alebo zakúpením vstupu na konkrétny workshop v hodnote 1 euro.

 

ŠTVRTOK 16.8.2018

10:00-16:00 Šapitó

ZDOBENIE STANU

Lektorky: Evka Jandová a Michaela Slaninková

Deti, príďte nám pomôcť vyzdobiť si vaše šapitó! Budeme vyrábať papierové girlandy, vyfarbovať obrázky a vyrobíme si aj Huga. Že kto je Hugo? No predsa strážca detských hviezdnych nocí!

 

PIATOK 17.8.2018 

10:00-13:30 Šapitó

Z NIČOHO NIČ

Lektorka: Viktória Decko Horňanová

Z ničoho nič?! Že prosím? decko_má toho v rukáve viac, avšak najznámejšie je asi svojou papierovou a textilnou tvorbou. Pravdepodobne z workshopu odídeš s nejakým tým albumíkom či zápisníkom, ručne šitým japonskou väzbou, avšak, čo ty vieš? Možno z daných materiálov vykúzliš i o čosi viac! Z ničoho nič príde nápad a decko_ti ho pomôže zrealizovať! Vidíme sa?!

 

10:00-12:00 Šapitó

TVORILKA

Lektorky: Komunitné centrum Ruka v ruke

Príďte sa s nami zahrať s kameňmi, papiermi, nožnicami, ale aj farbami. Z kameňa kvet? Žiaden problém. Z papiera pohyblivý objekt? Jednoducho. A hviezdna špirála skrášli detskú izbu a spomienky na Hviezdne noci ľahko osvieži. Pre našich najmenších z papierových roliek pripravíme aj čarovné štetce a necháme pracovať fantáziu. Ohňostroje na papieri budú vznikať rýchlosťou svetla! Teší sa na vás Jana a Zuzana.

 

SOBOTA 18.8.2018 

12.00-15.30 Šapitó

VÝROBA ŠPERKOV Z PLASTOVÉHO ODPADU

Lektorka: Linda Pavelková

Príďte zistiť, ako sa dajú vyrobiť ozdoby z plastových fliaš a rovno si spravte niečo malé na seba! Smelo si prineste fľaše vlastné, najzaujímavejšie sú tie farebné, alebo si prineste aj iný domáci plastový odpad, igelitky, sáčky či plastové obaly. Spolu určite niečo vymylíme, pustíme fantáziu na prechádzku a možno odídeme domov s korunovačnými klenotami!

 

12.00-15.30 Šapitó

WORKSHOP ORIGAMI

Lektorka: Evka Jandová

Origami je stará japonská technika skladania papiera, pri ktorej sa papier tvaruje len skladaním alebo prehýbaním a vždy ostáva v jednom kuse. Do tajov tohto umenia nás zasvätí lektorka Evka a s jej pomocou si vyrobíme tradičné i netradičné papierové modely.

 

12.00-15.30 Šapitó

RECYTEXTILNÝ WORKSHOP

Lektorka: Adriána Čičková

Máš doma tričko, ktoré už nenosíš? Tak ho nevyhadzuj a vezmi si ho so sebou na festival. V recytextilnej dielni u Aďky sa naučíme ako si zo starého oblečenia môžeme vyrobiť ozdobu, šperk, hračku a dokonca si tu budeme môcť ušiť aj vrecko na bylinky. Zvyškového textilu tu bude ale dosť, vlastné oblečenie nie je teda podmienkou.

 

12.00-15.30 Šapitó

HAPPENING: CIRKUSOVÉ MASKY

Lektorka: Ľubka Augustínová

Príď v sobotu do detského stagu a nechaj sa premeniť na klauna, akrobata alebo aj cirkusového leva! Maľovať na tvár bude Ľubka.

 

18.00-18.40 Šapitó

KALIMBA: HUDOBNÝ WORKSHOP

Lektorka: Mili Javorová, Kalimba musical instrument

Tento čarovný hudobno-terapeutický nástroj vám rada predstaví a do tajomstiev rozprávky zvukov a tónov a tvorby melódie a hudby vás rada prevedie Mili.

 

NEDEĽA 19.8.2018 

11.00-14.00 Šapitó

WORKSHOP FESTIVALOVÝCH TAŠIEK

Lektorky: Adriána Čičková a Michaela Slaninková

Počas minulých 3 rokov organizácie festivalu sa nám v sklade nahromadilo niekoľko festivaloých bannerových plachiet, preto sme si povedali, že teraz je ten správny čas premeniť ich zase na niečo užitočné. Na tomto workshope si teda vyrobíme festivalové tašky, taštičky či púzdierka podľa predpripravených strihov a ručne si ich zošijeme. Vašim vlastným nápadom na upcykláciu bannerových plachiet však nebudeme brániť, príďte malí aj veľkí!

 

11.00-14.00 Šapitó

TŘPYTILEPKY

Lektorka: Šárka Takáčová

Třpytilepky sú trblietavé nálepky, ktoré budú vznikať v kúzelnej dielni u Šárky. S jej pomocou sa naučíme pracovať s papierom a lesklými trblietavými fóliami, z ktorých si vyrobíme 3D samolepky.

 

14.00-15.00 Šapitó

POHYB A RYTMIKA CEZ ZMYSLY

Lektorky: Komunitné centrum Ruka v ruke

„Pohyb a rytmika cez zmysly“ komunitného centra Ruka v ruke v Bytči pozýva deti a ich rodičov, aby spolu so žabiakom z močiara prežili nevídané dobrodružstvá pri objavovaní čarovných planét a ich obyvateľov. Strávime čas pri rôznych hrách, pesničkách, riekankách, pri rytmizovani s hudobnými nástrojmi či s materiálom bežného použitia a pri spoločnom cvičení. Hlavnou myšlienkou je podpora vzájomného vzťahu, socializácie a radosť z našich zmyslov. Program je určený najmä pre menšie deti. Tešíme sa na vás! Lucia, Aďa a žabiak.