ANKRAMU

Groovujúci psychedelický postrock s poetickými textami a príchuťou ambientu. Slovensko-česká kapela Ankramu je zoskupením pozoruhodných muzikantov z rôznych hudobných projektov, ktorého prednosťou sú živé koncerty obohatené o experimentálnu improvizáciu prevedenú s jazzovým nadhľadom.

Aktuálny album Si teraz skôr ako zem je prepracovanou nahrávkou plnou piesňových a inštrumentálnych prúdov, štruktúr a vrstiev sprevádzaných precíteným spevom neusilujúcim sa dominovať nad nástrojmi. Opojnosť a psychedelický zvuk dokresľuje dychová sekcia, ktorá sa v rôznej intenzite tiahne celým albumom. Piesne Ankramu očaria svojou šírkou, citom a hutnosťou.

Formáciu Ankramu tvoria spevák a autor textov Michal Kramár, bubeník Jozef Krupa (Stroon), basgitarista Lukáš Mutňanský (Katarzia, Fallgrapp), gitarista Michal Matejka (Cluster ensemble) a klavirista Vojtěch Procházka (Vertigo).

„Zvláštní mix art rocku, alternativy a podivuhodného indie v našich krajích nesnese srovnání…”
Full Moon Magazine

„V návaznosti na slovenskou rockovou tradici se může posluchači maně připomenout tvorba Deža Ursínyho, produkčně a aranžérsky se tu však nacházíme v kontextu současném.”
His voice

„Rozsahem jde o EP, jež ale můžete poslouchat třeba třikrát za sebou. Oněch čtyřiadvacet minut je nesmírně silných a s každým novým poslechem se zaručeně vyloupne nová zvláštnůstka, nápad, vrstvička.”
Jazz port