BELAU

Štvorčlenná maďarská indie-popová kapela Belau patrí medzi najvýraznejšie mená tamojšej scény. Vo svete producentského dua Petera Kedvesa a Buzasa Krisztiana, ktoré za projektom stojí, sa stretáva povzbudivá nálada so zmyslom pre inovatívne elektronické beaty. Ich tvorivé krédo by mohlo znieť: nechajte za sebou zhon a monotónosť bežného života, zbavte sa obmedzení a užívajte si živoť v jeho plnosti. Kapela prevedie poslucháčov do príjemných zákutí naplnených slnečným svitom, kde nájdu mier a harmóniu. Žánrovo zabieha do r’n’b, chillwave či downtempa.

Debutový single Island of Promise bol vydaný v roku 2015 a vzápätí zabodoval medzi fanúšikmi aj vo výročných anketách a dostal sa medzi najpočúvanejšie skladby roka. V roku 2016 vydali svoj prvý album a ten vyhral maďarskú Grammy v kategórii elektronická hudba. V roku 2017 vydali remixované EP prvého albumu a to vystrelilo až do BBC Radio 1. Príjemný a svieži zvuk kapelu vytiahol rýchlo aj za hranice ich domoviny.

Za dva roky zahrali viac ako 150 koncertov v 21 krajinách a účinkovali na festivaloch

Eurosonic, Reeperbahn, SXSW, Sziget, Untold. V roku 2018 vydali svoj posledný singel so speváčkou Sophie Lindinger. V lete 2019 sa ako na jedinom festival na Slovensku predstavia práve na Hviezdnych nociach.