Divadlo NUDE – Ľúbim ťa a dávaj si pozor

Divadlo NUDE
Ľúbim ťa a dávaj si pozor

 

Tešíme sa, že tento rok bude s nami na Hviezdnych nociach aj Divadlo NUDE, za ktorým stoja: Lýdia Ondrušová, Laura Štorcelová a Veronika Malgot. Tvoria autorské inscenácie, v ktorých sa snažia systematicky experimentovať s formami klasického činoherného divadla a otvárať osobné, aktuálne a tabuizované témy. 

Experimentovať budeme aj s festivalovým priestrom a vďaka predstaveniu sa dostaneme na novú netradičnú lokáciu. Pozor, pretože počet miest je obmedzený, tak nemeškajte.

Predstavenie budeme hrať dvakrát 18.8. o 12:30 a 20:30.

 

Ľúbim ťa  a dávaj si pozor je autorská inscenácia o intímnych detailoch materstva, o nezvyčajnej kráse a skrytých pochybnostiach. O tom, aké vie byť materstvo mätúce a osamocujúce. O deťoch, ich otcoch, o rodičoch a rodičoch rodičov. Kde je hranica ženy, ktorá je matkou? Prečo je materstvo také zložité, keď trvá od počiatku? Bolo to tak vždy, alebo teraz len príliš veľa premýšľame? Štyri matky a ich izby. Bytové divadlo. 

,,To už navždy budem mať strach o svoje dieťa?!“

Predstavenie je vhodné pre divákov od 18 rokov.

 

Tvorivý tím: 

text: kolektív autoriek
réžia a dramaturgia: Veronika Malgot a Lýdia Ondrušová
dramaturgická spolupráca: Marek Godovič
námet,scénografia, kostýmy: Laura Štorcelová
hudba:  Gab
účinkujú: Lenka Libjaková, Lýdia Ondrušová, Mirka Ábelová, Libuša Bachratá, Gab,  Veronika Malgot (hlas)
foto: Juraj Zmatek
video: Šima Mullerová

 

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Získalo Cenu bratislavského diváka na festivale Nová dráma 2019.

Pre toto divadlo – a zároveň pre tvorkyne zoskupenia NUDE – je charakteristická pozoruhodná otvorenosť, nefalšovaná a nestrojená. Jemne štylizovaná forma nestavia na efekt, je v súlade s dokumentárnym charakterom diela. (…) Pripomínajú problémy materstva v čase, keď sa očakáva perfektné fungovanie ženy vo všetkých úrovniach a oblastiach, ktorým sa venuje. A najmä v materstve. (…) Prostredníctvom štyroch žien v štyroch okruhoch ich samoty spoznávame hĺbku citov, strachov a úzkostí, ktoré si obyčajne nechávame pre seba.