FAMILY FRIEND

Mladá trnavská kapela Family Friend začiatkom minulého roka vydala svoje druhé EPčko s názvom Have You Ever. Fanúšikovia sa s ním mohli oboznámiť nielen na nahrávke, ale aj na koncertných pódiách. Prešlo zopár mesiacov a hudobnú stránku doplnila aj vizuálna v podobe prvého oficiálneho videoklipu ku skladbe June.

Indie rocková kapela Family Friend rezonuje v Trnave a okolí už nejaký ten čas, a tak ich rozhodnutie predstaviť sa aj zvyšku Slovenska bolo veľmi prirodzené. Minulý rok si zahrali dokonca aj za hranicami u našich západných susedov priamo v ich hlavnom meste. Aj tam zožali množstvo pozitívnych ohlasov. Vystupovať začali aj v ďalších mestách, a tak sa toto štvorčlenné zoskupenie dostáva čoraz viac do širšieho povedomia.

Okrem speváčky Lenky a gitaristu a vokalistu Martina tvoria indie rockové zoskupenie aj bubeník Denis Čapkovič a basák Marek Petrík. Názov kapely vyjadruje, čím sú. Family Friend je rodina i priatelia. Ich tvorbu možno charakterizovať ako pohodový letný indie rock, s prvkami garage rocku či psychedélie.