Lazer Viking

Predstaviť hudobníka vlastným menom Jakuba Kaifosza nie je jednoduché. Jedná sa každopádne o prudko exportný tovar z územia Českej republiky. Ak by ste mali upriamiť zrak na niečo od našich susedov, vrelo odporúčame, aby ste ho upriamili práve na Lazer Vikinga, pretože tam nič podobne kvalitné a uletené zároveň nemajú.
Grunge, britrock, punkrock, indiepop či indiefolk? Na jeho tvorbu ťažko hľadať žánrovú škatuľku, z každého z menovaných žánrov má niečo, a mnoho z nich veľmi nápadito paroduje. Z jeho excentrického prejavu srší často punková drzosť, inokedy uchlácholí publikum precítenými baladami Johny Chashovského strihu. Keď vystúpi vo svojich svojráznych outfitoch na stage, publikum spozornie, jeho hlas vás privedie do stavu denného snenia a vzápätí vás z neho vytrhne nabustrovanými surovými gitarami. Donedávna známy najmä undergroundovej komunite, dnes sa prediera vyššie a vyššie, čoho výsledkom bolo aj jeho zaradenie medzi hŕstku českých umelcov, ktorí si zahrali na slávnom showcase v Nordeslagene v Holandsku.
V lete 2019 na koncertných pódiách predstaví svoj najnovší už tretí album Drag, ktorý nadväzuje na jeho predošlé nahrávky Radical Karaoke a Flesh Cadillac ale aj na tvorbu momentálne spiaceho projektu – kapely Wild Tides. Drag je zároveň plný nových hudobných nápadov a ako Kuba Kaifos hovorí, fanúšikovia by mali zabudnúť na jeho predošlú tvorbu, aby si ho naplno užili.
Do Bytče príde spolu so svojou kapelou, kde okrem Michala Budinského a Martina Drahoňovského hosťuje aj Charles Rowell z kalifornských Crocodiles. Veľmi sa na jeho koncert na pódiu Pod lipkami tešíme!