NOISECUT

Elektro-popová kapela Noisecut ovládla prvé ročníky slovenských výročných hudobných cien Radio Head_Awards a etablovala sa na Slovensku ako jedna z najvýraznejších hudobných formácií. V roku 2008 vyhrala cenu za najlepší album roka so svojou treťou platňou BLIIIZKO. Ich pôsobenie a zrejme aj sľubnú cestu za hranice našej republiky však nečakane ukončila tragická smrť speváčky Alžbety K. Majerníkovej v roku 2012.

Po rozlúčkovom koncerte považovali členovia Noisecut-u existenciu svojej skupiny za uzavretú a nad možným návratom nikto nerozmýšľal. To sa však po pár rokoch zmenilo, keď ich Rádio_FM oslovilo s možnosťou účinkovania na výročnom desiatom ročníku udeľovania cien RHA. Reakcia bola okamžitá – prečo nie, ak by spievala Nora Ibsenová z kapely Fallgrapp? Keďže Nora súhlasila, vystúpenie na udeľovaní cien sa stalo skutočnosťou a fanúšikovia sa tak dočkali comebacku svojej milovanej kapely. V roku 2018 odohrali koncert v rozšírenej zostave na festivale Pohoda a v živom hraní zrejme nehodlajú prestať. Na ich koncert sa môžete tešiť práve aj na piatom ročníku Hviezdnych nocí.

Noisecut začal svoj hudobný život v prvých rokoch nového milénia a do povedomia publika sa dostal postupne hraním po slovenských hudobných kluboch. Už prvé dve nahrávky Landscapes (2003) a Deň za dňom (2005) signalizovali, že sa rodí výnimočný projekt. Po vydaní tretej platne začala kapela koncertovať už aj v blízkom zahraničí. Doma predskakovala také hviezdy ako IAMX či Nine Inch Nails. Ďalšiu cenu zobrali v roku 2010 za singel Mariena, ktorá je coverom piesne J.B.Kladiva. Nielen táto pieseň sa vryla pod kožu mnohým ľuďom svojou eleganciou, citom pre kombináciu ambientnosti a tanečných polôh. Noisecut dokázali svojou nevtieravou tvorbou a magickými textami osloviť široké publikum, nerobili to však nikdy za cenu kompromisov a ich skladby vždy spĺňali vysoké kritéria. Aj preto boli takí výnimoční a aj preto je to veľká udalosť, že sú späť na pódiách. V talentovanej speváčke Nore Ibsenovej našli dôstojnú náhradu za Bety a tak môžeme opäť v tranze zase celú noc pretančiť.